Skiftende uddrag af tekster og billeder sendt via Forlaget Øverste Kirurgiskes nu hedengangne side (2000-2005)

Fra besvarelse af bibliotekernes litteratursides spørgeskema i forbindelse med udgivelsen af min første bog. Østerbro bibliotek, 2003.Inspiration

Eftersidninger. Stikordsregistre. Mærkelige maskiner. The Lantern Bearers (Lygtebærerne) af Robert Louis Stevenson. To bøger jeg fandt i en bogkasse på Jagtvej i 1974: Om grammatologi af Jacques Derrida og Børnehistorier af Peter Bichsel; den ene for sin umiddelbart fuldkomne ubegribelighed, den anden for sin umiddelbart fuldkomne begribelighed. En rigtig lortebog - svensk, så vidt jeg husker. En smuk sang som hedder Favela, oh!, hvilket jeg som meget ung uden videre antog betød Oh, farvel!, men senere fandt ud af betyder slumby i Brasilien. Astronauten som i et interview fortalte at han i rummet havde haft en stærk oplevelse af at universet er kærligt og bevidst, hvorefter han blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, Emily Dickinson, det de to har tilfælles: den hvide dragt, det afsondrede liv. 

       

Anmeldelser

Her på Islands Brygge så man for en del år siden en stor, kraftig, hjemløs mand, altid iklædt en jordslået oilskinsfrakke og med et par fyldte plastikposer i hænderne. Om sommeren overnattede han ofte på en af Christianshavns Volds bænke, om vinteren af og til under Langebro. Om dagen sad han som regel og så lige ud i luften, og hvis nogen talte til ham blev han enten rasende eller meget bange. Nu er det længe siden jeg har set ham, og måske er han død, men engang, en kold vinterdag, kom jeg ind på Hovedbiblioteket i Krystalgade, og der i en lænestol som nu er væk – jeg ved ikke om den forsvandt med ham, eller han forsvandt med den – sad han og sov med store blussende røde kinder og et saligt smil. Under hans hænder, som lå foldet over maven, lå et opslået eksemplar af min bog.